31 Ocak 2014 Cuma

Talaash

Gecenin bu saatinde nerden esti demeyin arkadaşlar,

Niyetine girdiğim yazının konusu çok farklıydı aslında ama sağolsun bu akşam ağırladığımız bir ev dolusu misafirden ötürü yazıma odaklanıp bir türlü yazamadım... Şimdi ben bu açıklamayı peşinen niye yapıyorum :) çünkü bazı arkadaşlar (o kendisini biliyor) yazılarımın arasını çok açıyor olmamdan dolayı şikayetlerini dile getirdiler :) Ve ben de hali hazırda paylaşılmayı bekleyen Bollywood filmlerinden birini paylaşayım istedim.

Diyorum ve sadede geliyorum:

Bugünkü filmimizin ismi "Talaash: The Answer Lies Within."




Yönetmenliğini Reema Kagti'nin üstlendiği 2012 yapımı filmimizin başrollerinde Aamir Khan, Rani Mukherje ve Kareena Kapoor u görüyoruz.


Aamir Khan'cığımızı ilk kez böyle post bıyıklarla görüyorum zira kendisi bir polis müfettişi Surjan rolünde. Rani Mukherjee her zamanki bayansı letafetiyle Surjan'ın eşi olarak bir ev hanımı canlandırırken Kareena Kapoor ise bir hayat kadınını oynuyor filmimizde...


Polis Müfettişi Surjan ve Roshini'nin mutlu bir evlilikleri ve huzurlu bir yuvaları vardır -taa ki oğulları Karen'in bir kaza sonucu ölümüne kadar. Baba Surjan oğlunun ölümü için kendisini suçlamakta, yaşadığı acıyı bastırabilmek için de her geçen gün daha da işkolik bir adam haline gelmektedir.


Bu sırada polis müfettişi Surjan'ın gündemi yoğunlaşır çünkü ünlü Bollwood yıldızlarından biri şüphe uyandıran bir kazanın kurbanı olmuştur. Kazayı soruşturmak için elindeki ipuçlarını değerlendiren Surjan'ın yolu genelevde çalışan Simran ile kesişir.


Simran çok derinlerde kalmış gerçekleri gün yüzüne çıkarması için polis müfettişi Surjan'a yardım eder ve aralarında garip bir ilişki oluşmaya başlar zamanla. Roshini ise bazı metapsişik yöntemler sayesinde ölen oğluyla arasında bağ kurmak ister çünkü evlatlarının ölümünden kendisini sorumlu tutan eşini hayata yeniden bağlayacak ve evliliklerini kurtaracak bir yol aramaktadır...

Film aslına bakılırsa içinde gizem unsurunu bolca taşıyan polisiye gerilim türünde bir yapım. Ancak bana soracak olursanız duygusal yönü ağır basan dramatik polisiye. Nasıl niye diye sormayın öyle işte, bu filmde aksiyondan ziyade duygu durum karmaşası yaşadım ondan sanırım.

Özellikle oyunculukları başarılı bulduğumu söylemek istiyorum. Aamir Khan'ın o sert ve soğuk duruşu, Roshini'nin çaresizliği ve Simran'ın yüzündeki o kayıtsız gülümsemeyi... Gereksiz mimikler ve -özellikle Kareena'da görmeye tahammül edemediğim sululuklar yoktu bu filmde..

Değinmek istediğim ikinci ve son nokta ise bu filmin diğer Hint filmlerine oranla kısa olması. Bilenler iyi bilir, Hint filmleri içerisinde barındırdıkları şarkıları (şarkılarına diyecek sözüm yok müptelasıyım) ve kendi nev-i şahıslarına münhasır dansları ile rahat üç saati buluyor.

 İşte bu filmde o uzun şarkılar, o bitmez tükenmez danslar yok. Film yalnızca  ve yalnızca 130 dakikacık arkadaşlar... Soundtrack avcısı biri olmamdan mütevellit son olarak eklemem gerekir ki filmin arka planına yerleştiren film müzikleri de oldukça başarılı.

Velhasılı kelam, kendisini izleten sonunda "Hadii canımm" dedirten ve izlenildiğine pişman etmeyen bir film.

Haa, bir "3 Idıots" ya da "Ghajini" eder mi diye sorsanız, kesinlikle değil derim. Ama yine de kendi çapında değerlendirmek gerekirse başarılı ve sarsıcı sonu itibariyle kabak tadı vermeyen bir film.

Ben izledim ve sevdim. 

Bollywood severlere de nacizane tavsiyemdir :)

Hayırlı geceler ve de kucak dolusu sevgiler

Aşkla kalın!






12 yorum:

  1. İyi ama filmin başını-sonunu anlatmışsın.. Merak kalmadı ki:)

    YanıtlaSil
  2. @ Çocuk,

    Sen de bizi iyiden iyiye cahil ettin, filmi anlatırken spoiler verecek değiliz ya :) Başı tamam da sonuna dair hiçbir şey paylaşmadım, filmi film yapan asıl sonuydu zaten :))

    YanıtlaSil
  3. Vallaha mı..?
    Anlatsana hele:)

    YanıtlaSil
  4. @ Çocuk,

    Geç dalganı sen :)) İzlemişsin filmi tabii

    YanıtlaSil
  5. Estağfurullah.. Tamam espri ile karışım yorum yazıyorum ama dalga geçmem tabii ki..

    ...Sahiden izlemedim filmi.. Geçen söylemiştim, sadece 3 İdiots ve Benim Adım Khan'ı seyrettim Hint filmlerinden..

    YanıtlaSil
  6. @ Çocuk,

    o zaman bir önceki yorumuna cevap veriyorum:

    Pışşşıkkk anlatırım :D İzle kendin gör

    YanıtlaSil
  7. pışşşıııkkkkk mı..?

    Dil çıkarıyor ve nanik nanik yaparak kaçıyorum.. Hıh..

    YanıtlaSil
  8. @ Çocuk,

    Görüyor musun nasıl yazmışım hemen koşa koşa gidip filmi izliycen di mi seni seni :)) bi nanikte benden hayde hayırlı geceler sana çocuk. :)

    YanıtlaSil
  9. Baktım senin yeni yazılar yazacağın yok, ben yine KELOĞLAN serisini izlemeye başladım.. Üstelik artık ne kadar kafayı yemişsem, KELOĞLAN İLE CANKIZ filmini izlerken ağladım..

    Haa bir de dünyadaki hiç bir film, 1970 yapımı olan Sadri ALIŞIK ustalığının başyapıtı olan AH MÜJGAN AH filminin yerini tutamaz.. Bunu da dipnot olarak belirtmek isterim..

    YanıtlaSil
  10. @ Çocuk,

    Sadri Alışık deme bana, bayılırım filmlerine.. -Ki dediğin gibi- "Ah Müjgan Ah" filmi de gerçekten çok, çok ama çok güzeldir.. Filmden anlıyorsun çocuk, tebrik ederim seni..

    Keloğlan ile cankız da güzeldir, çocukken pek bi severdim ama yıllar oldu izlemeyeli.. Aslında yeniden yad etsem güzel olur..

    YanıtlaSil
  11. hanımlar ben de izledim çok beğendim buradan izleyebilirsiniz filmi http://www.filmizletix.com/yalan-cemberi.html

    YanıtlaSil
  12. Aamir khan aslinda bir sizofren miymis.. hayat kadinin aslinda yok mu..
    Anlamadim sonunu...

    YanıtlaSil

Can-u gönülden yapılan birkaç satır kelamdır bu blog sahibesini sevindiren :)

BLOG DESIGN-Değmesin Yağlı Boya