19 Ekim 2014 Pazar

Hayatınızdaki Vampirleri Tanıyor Musunuz?

İnternette dolaşırken denk geldiğim bir yazıyı sizlerle de paylaşmak istedim. Yazının içeriği vampirlerle alakalı. Hemen korkmayın! Ya da korkun! Çünkü bu vampirler kan emici vampirler gibi değil.  Aksine, çok daha önemli birşeyi emiyor: hayat enerjisi.

Şaka yoluyla iğneleyerek, her daim arabesk takılıp size dert küpü muamelesi yaparak, sürekli kendi hayatının ne denli güzel olduğundan dem vurarak -ve dahasıyla-  hayat enerjimizi sömüren vampirlerin ne kadar farkındayız?

Gün sonundaki yorgunluklarımızın nedeni fiziksel yorgunluklarımız olmuyor her zaman. Belki de biri vardır bizi tükenmiş, bitkin, huzursuz, yorgun ve bitkin hissettiren. O kişi hayat enerjimizi emerken bizler ya farkına varamayız bu vaziyetin ya da el-mahkum kapılmış gidiyoruzdur bahtımızın rüzgarına...

Mutsuzların, huzursuzların, bitkinlerin, tükenmişlerin hayatında muhakkak ki hayat enerjisini emici bir vampir vardır! Belki de yapılacak en önemli şeylerden biri, insan ilişkilerini gözden geçirmek ve hayat enerjisini sömüren bu vampirlerden kurtulmaktır. 

Dilerim bu yazı, hayatınızdaki vampirlere karşı köklü bir ihtilal başlatmanıza vesile olur.



Zihnimizdeki olumsuzluklardan arınmış huzurlu bir pazar sabahı olsun efendim...

Aşkla kalın!




Enerji vampirlerini çeşitleri ve özellikleri
     
Vampirler sizin pozitif yaşam enerjinizle beslenen kişilerdir. Kendileri pozitif enerji üretme yeteneklerini (tembellik, geçmiş travma vs gibi sebeplerden dolayı) kaybetmiş olduklarından yaşamak için sizin yaşam enerjinize ihtiyaçları vardır ve bu enerjiyi almak için ellerinden geleni yaparlar. Bunlar sözde “arkadaşlarınız”, “dostlarınız”, çalışma arkadaşlarınız, sevgiliniz, eşiniz hatta aile üyeleriniz bile olabilir. Bir toplantıda, eğlencede kısa süre için bir araya geldiğiniz enerji vampirleri değil ama sürekli hayatınızda olan enerji vampirleri sizin için büyük bir sorundur.

Duygusal Vampirler:

     
Duygusal vampirler sizin duygularınızın yarattığı pozitif enerjiyle beslenirler. Birkaç değişik tipi vardır.

Arsızlar, vampir kişiliklerini açık bir şekilde yaşarlar. Bunlar kendi enerjilerini kıskançlık, haset ve başkalarında olup de kendilerinde olmayan şeyler üzerinde harcadıkları için kendilerini iyi hissetmek için gözünüzün içine baka baka pozitif enerjinizi söküp alırlar. Bunlar aşağılama, iğneleme, eleştirme, alay etme ve değersiz hissettirme yöntemlerini kullanarak sizin enerjinizle beslenirler. Durduk yere size aklınızdan günlerce çıkmayan laflar eden birisini hatırlıyor musunuz? Ya da altan alta sizi sürekli iğneleyen birisini? Bir şekilde sizin moralinizi bozmayı başaran birisini?

Diğer bir grup ise gizli saldırgandır. Aslına bakarsanız bu tipteki insanlar epey bir arkadaş canlısı sevecen görünürler. Dolayısıyla ilk gruptan çok daha tehlikelidirler. İşlerini kendilerini kamufle ederek hallederler.  Çenesi Düşükler ve Şakacı tipler o ilişkinin merkezine kendilerini çekerek beslenirler. Hangi konu olursa olsun en çok onlar bilir ve en çok onlar konuşur. İş yerinde durmadan ve usanmadan ilişkilerinden, evlilik hazırlıklarından, bebeklerinden, bahseden bu tiplerdir. Günün sonunda şişmiş bir kafayla ve iç daralmasıyla sizi başbaşa bırakırlar. Öte yandan durmadan şaka ve komiklik yaptığı için gerçek bir ilişki yaşayamadığınız ve bir süre sonra sizi yorgun ve tükenmiş hissettiren birilerini tanıdınız mı hiç?



Kullan Atçı tipler ise sanki onların tüm sorunlarını siz çözmek zorundaymışsınız gibi hissetmenize neden olurlar. Durmadan kendinizi sorumlu ve suçlu hissetmenizi sağlarlar. Siz onlardan bağımsız mutlu olabileceğiniz bir şey yapmaya kalktığınızda kendinizi kötü hissedersiniz. Sanki bir çözüm bekliyormuş gibi size gelirler ama sizin bütün çözüm önerilerinize birer bahane ve kusur bularak sizi umutsuzluk ve yılgınlık içinde bırakıp tazelenmiş bir şekilde hayatlarına dönerler. Bu kadar çok şikayet ederken bu işleri nasıl becerebildiklerini merak edersiniz ve artık sizin canınız hiçbir şey yapmak istemiyordur.

Arabeskler dertleriyle sizi kabak gibi oyarlar. Bunlar durmadan ve sürekli şikayet ederler. Ailelerinden, işlerinden, ilişkilerinden, sağlıklarından bunların hiçbiri olmazda havadan şikayet ederler. Başlarına gelen her şeyden kendileri dışında herkes suçludur.  Sevgilileriyle yürümeyen ilişkilerini gelip milyon keredir size anlatırlar. Görüşmenizin sonunda moralleri düzelmiş ayrılırlar ama siz artık bitmişsinizdir.

Cana yakın ve sıcak bulduğunuz enerji vampirlerinden bir kısmı Dışa Dönük sosyaldirler. Görünüşte hiçbir sorunları yoktur. Hatta onları hoş sohbet bile bulabilirsiniz. Fakat yanlarından ayrıldıktan sonra kendinizi bomboş, yorgun ve umutsuz hissedersiniz.

Duygusal Vampirlerin dışında bir de  Zihinsel Vampirler ve Para Vampirleri vardır.

Zihinsel Vampirler:
     
Bunlar sizin zihinsel enerjinizi sömürürler. Özellikle iş yerinizde işlerini düzgün bir şekilde yapmak için size ihtiyaçları olduğunu düşünmenize sebep olan tipler bu gruba girer. Kendi işleri için durmadan sizden fikir, yardım vs isterler. Sizin onlara ihtiyacınız olduğunda ise çok meşgullerdir. Diğer yandan da sizin başarınızın altını oyarlar. Arkadaş çevrenizde bulunan zihinsel vampirler kendi projeleri, kendi planları ve hayalleri için sizden durmadan  fikir ve destek isterler. Konu sizin planlarınıza veya hayallerinize geldiğinde ise işleri çıkar.

Para Vampirleri:
     
Bu tiplar aslında duygusal vampirler kadar yaygındır. “Sizin paranız” hayatınızdaki yaşam enerjisinin cisimleşmiş halinden başka birşey değildir. Çevrenizde birlikte olduğunuzda ödemeleri sürekli sizin yaptığınız birileri var mı? Elbetteki size bağımlı olan aile üyelerinizden, eşinizden ve çocuklarınızdan bahsetmiyorum. Arkadaş, akraba ve tanıdık çevrenizde sürekli olarak maddi zorluk içinde olduğunu söyleyen birileri var mı? Bu kişiler sürekli olarak maddi açıdan ne kadar zor durumda oldukları konusunda şikayet ederler. Ya maaşlarını alamamışlardır; ya iş yaptıkları adam paralarını ödememiştir ya da birileri onları haksız yere borçlandırmıştır (!). Siz onlara destek vermek için onların yiyip içtiklerinin de parasını ödersiniz, hatta yakınlık durumunuza göre para yardımı da yaparsınız. Bir de bakarsınız ki sizin kendi harcamalarınızdan kıstığınız paralarla tatile çıkarlar! Siz dolmuşa binerken onlar taksiden başka birşey kullanamazlar. Sonuç olarak sizin paraya dönüştürdüğünüz yaşam enerjinizi kullanarak sizden çok daha iyi bir hayat yaşarlar.

Sizin bildiğiniz başka çeşit enerji vampirleri de var mı?

Bir enerji vampirine maruz kaldığınızın belirtileri nelerdir?    

Bazen bu hayat emicileri tespit etmek çok zor olabiliyor. Çevrenizde bir vampirin olduğunu anlamanızın en kolay yolu enerji seviyelerinize dikkat etmekdir. Aşağıdaki semptomları gösteriyorsanız, çevrenizde bir enerji vampiri var demektir.

Önemli iki nokta var:
     
O kişi veya kişilerle görüşmeden önce iyi hissediyordunuz; Enerji durumunuzun değişmesi için bariz bir sebep yok; Bu kişi veya kişilerle birlikteyken veya yanlarından ayrıldıktan sonra aşağıdaki gibi hissediyorsunuz.

aşırı ve sürekli yorgunluk, tükenmişlik duygusu derin bir boşluk, boşalmışlık duygusu, huzursuzluk, hoşnutsuzluk, mutsuzluk, bunalmışlık kafa karışıklığı, dikkat dağınıklığı, aşırı can sıkıntısı, isteksizlik sebepsiz kızgınlık, öfke, sıkıntı, yaşama sevincini kaybetme, şöyle dersiniz “içim kurudu, tükenmiş hissediyorum, uyusam da yorgunluğum geçmiyor, kafam kazan gibi oldu, ruhum tükendi, içim daraldı”

Enerji Vamprilerinden kurtulmanın yolları
     
Onları kısa sürede tespit etmeyi öğrenin. Gittiğiniz bir toplantıdan tükenmiş olarak döndükten sonra o kişiyi fark etmenizin hiçbir faydası olmaz. Bu konuda bir uyanıklık geliştirin. Birisiyle birlikteyken enerji durumunuzu ara ara kontrol edin.
Kişisel alanınıza değer vermeyi ve korumayı öğrenin. Kendiniz ve sahip olduklarınız için harekete geçin. Zamanınız, pozitif enerjiniz ve diğer değerli kaynaklarınız çok kıymetlidir ve enerji vampirlerinden korunmalıdır.

Onları hayatınızdan çıkartın. Eğer hayatınızdan çıkartamıyorsanız (aile üyeleri, birlikte çalıştığınız kişiler) birlikte olduğunuz zamanları kısaltın veya onlarla belli konuları ve kişileri konuşmak istemediğiniz söyleyin.

Kendi ihtiyaçlarınızı dile dökmekten ve talep etmekten çekinmeyin. (Zamana, dinlenmeye, rahatlamaya, kendimle olmaya ihtiyacım var vs.)
Kendi zaaflarınızın farkına varın. Bir enerji vampirinin sorununu çözmeye, onu dinleyerek empati kurmaya veya para vererek ona yardım etmeye çalışmayın. Böyle bir ihtiyacınız varsa neden böyle hissettiğinizi dikkatlice araştırın.

Duygusal olarak kendinizi bir vampirden ayırın. Onun durumuna göstereceğiniz empati veya duygusal tepkiler enerji barajınızın kapılarını açmak olacaktır. Etrafınızda güçlü bir koruma alanı yaratın. Bunu zihinsel olarak hayal ederek kolayca yapabilirsiniz. Sizi bu enerji emicilerden koruyan görünmez bir zırhla kaplandığınızı hayal edin.

Hiç birimiz her günümüzü en pozitif duygularla geçirmiyoruz. Hepimizin iyi günleri gibi kötü günleri veya dönemleri oluyor. Bazen bizim de enerjimiin düşük olduğu ve birilerinden enerji aldığımız zamanlar mutlaka var. Ancak enerji vampirleri bu durumu geçici olarak yaşayan insanlardan farklı olarak bunu bir yaşam tarzı ve var olma aracı haline getirmişlerdir. Üzgün ve desteğe ihtiyacı olan bir tanıdığınızı bir vampirden ayırmak bu bakımdan önemlidir.

Sizin hayatınızda tespit ettiğiniz enerji vampirleri var mı?
     
Sahip olduğunuz değerli yaşam enerjinizi başkalarının sömürüsüne kapatırsanız emin olun kendi mutluluğunu için daha fazla enerjiye sahip olacaksınız.              
(Alıntıdır)

16 yorum:

  1. Selam, ben de bu konuda bir yazı yayınlamıştım, etrafimdaki vampirlerden bahsetmiştim

    YanıtlaSil
  2. Ilgini çekerse yazımın linki şöyle
    http://www.bademlebuduk.com/2013/03/psisik-vampirler.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel, hemen ışınlanıyorum sayfanıza :)

      Sil
  3. Hayırlı pazarlar özlemciğim..fark edemediğimiz bir gerçek değil de nedir bu?..vesana bir şey söyleyeyim mi bazen kendimiz de kendimizi öldürebiliyoruz..bu arada ben vampirimi sayende bir kez daha hatırlamış oldum..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı sabahlar, hayırlı pazarlar ablacığım... Evet haklısın, farkına varmıyoruz ama resmen kanımızı emer gibi sömürüyorlar hayat enerjimizi... Bazen bir yabancı, bazen bir arkadaş, bazen ise -belki de eş... Onun bu şekilde hayat enerjimizi yok etmesine izin vermeden ya hayatımızdan uzaklaştırmalı ya da zararı minimuma indirecek tedbirler almalıyız öyle değil mi?

      Sil
    2. Kuzum..yabancıyla veya çok samimi olmadığınla yapılır da bu ama ya vampirin çok yakınınsa..kanından da olabilir benimki kan bağımız olmayan bir insan ama bana kader gereği çok yakın olan biri..kanından olanı nasıl uzaklaştırsın insan..?..yine de ümitsizliğe yer vermemek gerek..hep iyilik hep iyilik hep iyi davranmak gerek..düşündükçe bu durumu ve yüklendikçe bu endişe büyür şeytan da yapar da yapar yatırımlarını..

      Doğruyu ve güzelini biz yapalım yine de vampirler kendilerine neyi yakıştırıyorlarsa da onu yapsınlar nasılsa değişmeyen değişmez :)

      Sil
    3. Ablacım neyi kastettiğini anlayabiliyorum... Bazen bizim de hatalarımız oluyor.. Öyle tavizler veriyoruz, öyle fedakar davranıyoruz ki karşıdaki insan da bir süre sonra her hakka sahipmiş gibi hissediyor. Karşıdaki insandan kurtulmak mümkün değildir elbette, hele de mecburen yakınsak, yakınlık derecemiz varsa.. Böyle bir durumda da sanırım o kişi ile aramızdaki ilişkiyi değerlendirmemiz gerekiyor. Belki verilen tavizleri, hayır diyememeleri ve buna benzer yanlıklıkları düzeltmek gerekiyor...

      Sil
  4. Kimin hayatında yok ki onlardan.. Yazını çok beğendim ve paylaştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlı blogger-anne adayı :) Öperim çok! :)

      Sil
  5. Bir tane vardı vampirim, farkındaydım.
    Yüz de vermiyordum.
    Ama hep kendini ve isteklerini hatırlatmayı görev addediyor kendine, hayat gayesi bu çünkü maalesef.
    Çok zor baş etmesi:-/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh onları iyi bilirim! Bencillikte zirveyi zorlarlar.. En iyisi mesafeli durmak gerçekten..

      Sil
  6. :):) var tabiki benim hatayımda da bolca, olmaz mı hiç :) Seni izlemeye aldım. Bende bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, en kısa zamanda geliyorum inşallah ziyaretinize :)

      Sil
  7. benim hayat felsefem budur zaten.. negatif insan gördüm mü kaçıyorum direk:) hiç kimseye enerjimi emdirtmem , pis vampirler:)

    YanıtlaSil
  8. benim hayat felsefem budur zaten.. negatif insan gördüm mü kaçıyorum direk:) hiç kimseye enerjimi emdirtmem , pis vampirler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya gördün mü arkana bakmadan kaçmak lazım, tabii kaçabileceğin türden kişilerse Mervecim :))

      Sil

Can-u gönülden yapılan birkaç satır kelamdır bu blog sahibesini sevindiren :)

BLOG DESIGN-Değmesin Yağlı Boya