23 Mart 2015 Pazartesi

Sevgili Dost



Sevgili Dost!

Bu sabah kuş sesleriyle uyandım. Ne güzel değil mi? Hayır, güzel değil! Açık penceremden ok gibi dalıp yatağıma saplanan karga sesleriydi. 


Kuş sesleri dediğimde aklına asla karganın gelmediğini biliyorum. Bu, karganın da bir kuş türü olduğunu bilmeyişinden değil, karganın kendi türünün en önemli özelliği olan güzel bir ötüşten mahrum oluşundan elbette. Yüzümü yıkarken, "Acaba" diyordum, "Acaba türümüzün en önemli özelliklerini taşıyor muyuz? Hareketlerimiz sözlerimiz nelere saplanıyor? Acaba 'insan' denince hatırlanıyor muyuz?"

10 yorum:

  1. ne güzel bir paylaşımdı insanı kendine getiren,farkındalığını uyandıran...mutlu haftalar olsun canım...her anın keyfini çıkarabilmek dileğimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok yoğunum bu aralar iş yerinde yorumlara ancak dönebiliyorum... Paylaşım Ali Ural'ın "Posta Kutusundaki Mızıka" isimli kitabından alıntı. Çok güzel bir kitaptır, ben yakın zamanda yeniden okumaya niyetlendim, elime aldığımda da en sevdiğim kısımlardan birini paylaşmadan edemedim :) Kocaman öpüyorum canım, sevgiyle mutlulukla kal ♥

      Sil
  2. Bazen kargalaştığımız olabiliyordur :)

    YanıtlaSil
  3. Unutulmaması gereken ''Yaratılış Gayesi'' nedir? Unutmamak için bilmek gerek. Bilmeyenin unutma ihtimali yoktur.
    ''Huzur''lu bir hafta duasıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkıyla bilenlerden ve ilmiyle amel edenlerden eylesin Mevlam... Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  4. Bazen çok karamsar düşüncelere dalıyorum bu konuda. Ama az da olsa sesleri bazen cılız da olsa iyiler de var ya bunu bilmek güzel. Nasıl baktığınla ilgili her şey biraz da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bizler gür bir şekilde haklı davamızı savunabilmek için anlatıyoruz ulaşabildiklerimize, yazıyoruz ulaşamadıklarımız okuyabilsin diye..

      Sil
  5. Zaman zaman ben de düşünürüm bunu. Ve burada paylaşman çok güzel olmuş çünkü unutuyoruz ve bir hatırlatan olmalı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Can-u gönülden yapılan birkaç satır kelamdır bu blog sahibesini sevindiren :)

BLOG DESIGN-Değmesin Yağlı Boya