24 Nisan 2013 Çarşamba

İstanbul Çıkartmalarım - 3 - Beylerbeyi

Hava ister yaz ister kış; ister kavurucu sıcaklar isterse sırılsıklam yağmur olsun, gezmeyi seven bir çelebi için her yol İstanbul'dur :)

Kendim gibi gezmeyi seven bir dostum olduğu için ayrıca şükrediyorum. Yoksa birçoğu için bu ızdırap halini alabilirdi ama bizim için keyifli bir günden çok daha fazlası oldu.

Bu seferki gezimizin asıl durağı Beylerbeyi oldu. Sabahın erken saatlerinde Çengelköy'de buluşuldu, evimizden getirdiğimiz kahvaltılıklarla Çengelköy Çınaraltı'nda güzelce bir kahvaltı edildi ve gezimize başlandı.

Burada eklemek istediğim önemli bir ayrıntı var. Çengelköy'deki Çınaraltı adlı mekana dışarıdan istediğiniz kadar yiyecek getirebiliyorsunuz ancak sadece içecek getirmek yasak. İçecekleri müessesenin kendisinden temin ediyorsunuz. Mekan haftasonu olmasının da etkisiyle tıklım tıklımdı ve içeri giren insanlar boş masa bulamayınca, içeriden birileri kalkana kadar bekliyorlardı. Her ne kadar benim ilk tanışmam olsa da burası İstanbulluların en uğrak mekanlarından biriymiş, ben de muhterem dostum sayesinde öğrenmiş oldum :)

Yağmur yağıyor olsa da otobüse binmek yerine Beylerbeyi - Kuzguncuk - Üsküdar şeriti boyunca yürüdük ve birçok mekanı görme ve fotoğraflama imkanına sahip olduk.

İşte o keyifli güne ait fotoğraflardan birkaçı:

Beylerbeyi Cami



Beylerbeyi iskelesinden



Hamid-i Evvel Camii



Beylerbeyi'nde sevdiğim mekanlar



Çok sevimli bulduğum bir dükkan, arabalar çok güzel göründü gözüme :)



Beylerbeyi İskelesi



Beylerbeyi'nde dar bir sokak arası, bayıldım burayı görünce, hiç çıkasım gelmedi desem abartmış olmam :)




Sabancı Polis Evi'nden görünen manzara



Beylerbeyi Parkı



Kuzguncuk cami ve Ermeni Surp Krikor Lusaveriç Klisesi. İkisinin yanyana olması ne kadar güzel bir görüntü değil mi? 
Ermeni Klisesi kendisine ait olan arazinin bir kısmını zamanındaMüslümanlara camii yapmaları için vermiş ve sayelerinde böyle güzel bir görüntü ortaya çıkmış. Bize de bunu görüntülemek düştü :)


Fethi Paşa Korusu








 Yeni bir İstanbul çıkartmasında görüşmek ümidiyle...

Sevgilerimle.

6 yorum:

  1. Değerli arkadaşım,
    İstanbul'un her köşesi birbirinden güzel çok hoş fotoğraf kareleri emeğine sağlık arkadaşım.Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Renkli Dünyam,
    Bloğuma hoşgeldin, sefalar getirdin :)

    Teşekkür ederim güzel yorumun için.

    Selamlar & Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler Bademle Buduk :)

    YanıtlaSil
  4. Beylerbeyi'ne gidip de hiç böyle güzel fotoğraflar çekmek/çektirmek nasip olmadı..

    Sahiden Şehr-i İstanbul'un ayrı bir güzelliği var.. Bu şehirde pislik ararsan pislik buluyorsun, güzellik/hayr ararsan onları buluyorsun.. Her kesime hitap eden bir şehir.. Allah, kıyamet kopana kadar bu şehri, bizim şehrimiz olarak bize ait bıraksın inşallah..

    Gezmek güzel, hoş ama gezebilmek ve yeni yerleri görebilmek için erken uyanmak gerek.. Ben, haftasonları epeyce bir uyuduğumdan ve genel olarak uyumayı sevdiğimden, uyandıktan sonra uzaklara gidip de gezmektense yakın yerleri tercih ediyor, haliyle bu tür güzellikleri kaçırıyorum..

    YanıtlaSil
  5. @ Çocuk,

    Gülü seviyorsan dikenine katlanacaksın :) Hem İstanbul'u seviyorum diyorsun hem de uykudan feragat edemiyorsun bence gerçek sevgi özveri istiyor sen uykundan bile ödün vermiyorsun bırak özden vermeyi :))

    YanıtlaSil

Can-u gönülden yapılan birkaç satır kelamdır bu blog sahibesini sevindiren :)

BLOG DESIGN-Değmesin Yağlı Boya