20 Ağustos 2013 Salı

Trilye Vol - II

Merhaba sevgili arkadaşlar,

Trilye ile ilgili dünkü yazımın hemen akabinde  “Tarihi Çamlı Kahve” ile ilgili paylaşımda bulunacağımın haberini vermiştim.

Canan Tan’ın “Yüreğim Seni Çok Sevdi” kitabını okuyanlar sanmıyorum ki kitap karakterlerinden Aslı ve Murat’ın aşklarına eşlik eden Çamlı Kahve’yi unutsunlar.



Kitapta Canan Tan ‘da ziyadesiyle güzel tasfirlemiş ancak dünya gözüyle görülmesi, havası teneffüs edilmesi gereken yerlerden biri bu mekan.

Zaten bir kere gidilip tadı alınınca, yılda en az bir kere gitmeyenler için huzursun ruh hali yapabiliyor burası, öyle kendine has bir yanı var ki…





Herşeyden önce manzara harika… Tek kelimeyle izah edilmesi gerekirse büyüleyici…  Trilye olduğu gibi ayaklarınızın altında…

Hele ki haftasonu ise oldukça kalabalıklaşıyor mekan… Çamlı Kahve’de bu manzarayı kaçırmak istemeyenler erkenden gelip kıyılardan bir masaya afiyetle kurulsunlar…





Serpme kahvaltısı oldukça lezzetli ve doyurucu, iki kişilik kahvaltılıkla dört kişi doyarsınız teminatı benden :) Ücreti de oldukça makul. Sabah kahvaltısı değilse tercihiniz, gözlemesini kesinlikle öneririm. Her iki koşulda da Türk Kahvesinin tadına bakmadan mekandan ayrılmayın :)

Peki ulaşım?

Eğer Bursa’da iseniz, Çamlı Kahve’ye ulaşmak için Mudanya’dan Zeytinbağı tabelalarını takip ederek Trilye’ye ulaşabilirsiniz. Buradaki Trilye postunda ulaşımdan bahsetmiştim zaten.

Çamlı Kahve’ye ulaşmak içinse Mudanya tarafından trilye’ye girdikten sonra hiçbir yere sapmadan beldenin içinden devam edip, sağ tarafta benzin istasyonu sol tarafta camiyi geçtikten sonra ilk sol sonra da gördüğünüz Çamlı Kahve tabelasıyla 100- 150 mt yukarı yokuş çıkıyorsunuz.

Velhasılı kelam, İstanbul’dan bir günlüğüne de olsa uzaklaşmak ; sakin, huzurlu bir hafta sonu isteyenler  için eşsiz bir mekan Çamlı Kahve.



Kitabı okuyanlar Aslı ve Murat’ı anmadan günü bitirmesinler nacizane :)

En içten sevgilerimle.

4 yorum:

  1. Aslı ile Murat'ı unutmak kolay mı ? Heleki onların sonu en yakınınızda hayat bulduysa asla unutulmuyor doğrusu bu yüzden bende çok merak ediyorum nasip olur bir gün inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah nasip olur, giderseniz çok beğeneceğinize eminim :)

      Sil
  2. yazarimizin eserlerini begenerek okuyorum ama bu kitabinda hüngür hüngür aglamisdim hala etkisi altindayim adi gecince :(( cokk güzel yazmis

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  3. İnşallah bir haftasonu kaçamak Trilye Turu yapın, buraları görünce daha bir içleneceksin eminim Gülüm :)

    YanıtlaSil

Can-u gönülden yapılan birkaç satır kelamdır bu blog sahibesini sevindiren :)

BLOG DESIGN-Değmesin Yağlı Boya