27 Mayıs 2015 Çarşamba

Mersedes Kadir



Resimde görmüş olduğunuz kişinin adı Kadir. Malatya'da ona "Mersedes Kadir" diyorlarmış. Bütün gün üstünde dolaştığı önünde Mercedes armalı sopayı Mercedes'i sanarak yaşıyor. Akli dengesi yerinde değil malumunuz. Buraya kadar tamam, öyle değil mi?

Koskoca bir şehir bu Mersedes Kadir'in hayalini her şeyiyle sahiplenmiş. Kadir trafik ışıklarında duruyor, arabasını park ediyormuş, diğer arabalar da trafikte ona yol veriyor, ona göre parkediyorlarmış. Anlayacağınız, bütün bir şehir o "Mercedes" in farkında!

 Kadir sopasını Mercedes servisine götürüyor, ustalar bütün ciddiyetleriyle arızaları anlatıyor, bir üsta sopaya teyp takıyor, diğeri aynasını, armasını falan yeniliyormuş. Sıkı durun, dahası bile var: Trafik polisleri yanlış yere park ettiğinde ya da "çok hızlı gittiğinde"  Kadir'e ceza yazıyorlar, zamanı geldiğinde muayeneye gönderiyorlarmış!

Bir gün, yine Mersedes Kadir arabası yani sopası arızalandı diye sanayiye gider. Usta daha işinin bitmediğini, yarın gelmesini söyler. Mersedes Kadir bu şekilde iki hafta boyunca gider gelir. Bir gün yine gider sanayiye ama usta işinin hala bitmediğini söyler. Mersedes Kadir çok sinirlenir ve şöyle bağırır: "Yeter artık yap şu arabayı iki haftadır eve yürüyerek gidip geliyorum"

Gülsem mi üzülsem mi Mersedes Kadir'e, bilemedim. Meczup kişiliklere karşı farklı bir hassasiyetim var. Onlarla dalga geçen, onlara zulmeden insanları kınıyorum. Ama buradaki durum farklı. Bir deli'nin sopasına göre yaşayan biz Anadolu insanının; sopayla, sapanla, satırla birbirlerini kovalayan şehirlilere nasıl dönüştüğünü düşündüm bu hadiseyi dinleyince...

Siz ne dersiniz bu işe?


Not: Hikayeyi ilk dinlediğimde bana uydurulmuş bir halk efsanesi gibi gelmişti ancak google görsellerden aratınca olayın "sahiden sahi" olduğunu görmüş oldum. Hatta şu da detaylı haberin olduğu link. Bilginize efendim ^_^



5 yorum:

  1. Facebook'ta okudum bu hikayeyi bu sabah , içimi ısıttı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş bir tevafuk olmuş böyle, benim de arşivimde çalakalem yazılıp yayınlanmayı bekliyordu, bugüne nasip oldu :)

      Sil
  2. Malatya'da yaşıyorum ben ve Mercedes Kadir hikayesi doğrudur, hatta neredeyse çarşıya her inişimde rastlarım kendisine. Sürekli Mercedes'iyle gezer. Tanımayan yoktur, şimdi sanırım tüm Türkiye tanıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ne güzel bizzat tanık olmuşsun :) Mersedes Kadir'in ünü sosyal medya sayesinde daha da yayılacağa benziyor :)

      Sil
  3. Merhaba blogunuzu tanıdığıma çok memnun oldum sevgiler.. Takipteyim..Mercedes kadiri de tanımış oldum.

    YanıtlaSil

Can-u gönülden yapılan birkaç satır kelamdır bu blog sahibesini sevindiren :)

BLOG DESIGN-Değmesin Yağlı Boya