18 Haziran 2013 Salı

Barfi! Aşkın Dile Ihtiyacı Yoktur.

Yepyeni bir Bollywood filmiyle daha yine sizlerleyim. Bugünkü filmimiz "Barfi!" "Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur."

2012 Hindistan yapımı filmin yönetmenliğini Anurag Basu üstlenmiş.

Film, Türkiye sinemalarında 10 Mayıs 2013'de gösterime girmiş olup, büyük bir ilgiyle karşılanmıştır.

Barfi rolüyle Ranbir Kapoor, Shuriti rolüyle Ileana D'Cruz ve Jhilmil rolüyle de Priyanka Chopra  eşlik ediyor filmin başrol oyuncuları olarak. Gelelim filmimizin konusuna:

Gerçek adı Murphy olan ancak hem işitme hem de konuşma özürlü olduğu için adını "Barfi" olarak telaffuz edebilen bir gençtir Barfi ancak buna rağmen hayat dolu, neşeli ve sevecen; her yönüyle pozitif bir kişiliktir. Barfi'deki engellerin kendi hayatını hiç de etkilemediğini, hatta kendisine has bir üslupla herşeyin üstesinden  gelebildiğini görüp, o duyguyu yüreğinizin en kuytu köşelerinde duyumsayabiliyorsunuz. 

Çünkü Barfi'nin kalbinde taşıdığı koskocaman bir insan sevgisi, şefkat ve merhamet var...

 

Barfi, yaşadığı şehre taşınan Shuriti adında genç bir kızla tanıştığında daha önce hiç hissetmediği duygularla tanışmaya başlar. 

Shruti üç ay içerisinde başka biriyle evlenecek olmasına rağmen zamanla O da Barfi'ye karşı birşeyler hissetmeye başlar. 

Öte yandan, Shuriti'nin ailesi de onun kendi gibi normal bir erkekle evlenip mutlu bir hayat kurmasından yanadır. 

"Senin duymak istediğin kelimeleri söyleyemez. Sen de O'na duymak istediklerini duyuramazsın." der Shuriti'nin annesi ve ayırır Barfi'yle kızının yollarını...


Barfi bu umutsuz aşktan yorulmuş, yepyeni bir hayata başlamıştır. 

Babasının ameliyat masrafını karşılamak için çocukluğundan beri tanıdığı ve onu koşulsuzca seven ve güvenen tek kişi olan Jhilmil adında otistik bir kızla yeniden aynı duyguları yaşamaya başlar Barfi. Jhilmil'i kaçırmakla suçlanınca da polis tarafından aranmaktadır, başı beladadır. 

Bu da yetmezmiş gibi bir de karşısına Shruti çıkar. İşte o an, Barfi'nin seçim yapmak zorunda olduğu andır.



Hint sinemasının son dönemdeki en ses getiren yapımlarından biri olan "Barfi!" ülkesinin sınırları dışından da bol övgü almıştı. 

Film ayrıca, 85. Akademi Ödülleri'nde "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde Hindistan'ı temsil etmesi için de seçilmişti.


Barfi! kesinlikle izlenilmesi gerekn filmlerden. İzlerken insana yaşama sevinci veren, izledikten sonra da hayatı farklı bir biçimde sorgulatan filmleri çok seviyorum. Ve nedense bana da bu film "Le Fabuleux Destin D'Amelie Poulain"  anımsattı. O filmde de aynı yaşama sevincini hissetmiştim.


Kısacası, süslü püslü laflar olmadan aşkın en yalın haliyle anlatıldığı; hem romantik hem de komedi türünü içine alan, kalbimizden içeri sessizce giren bir film Barfi!.

Keyifli seyirler diliyorum.

Sevgilerimle.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Can-u gönülden yapılan birkaç satır kelamdır bu blog sahibesini sevindiren :)

BLOG DESIGN-Değmesin Yağlı Boya