27 Mayıs 2013 Pazartesi

Cesur Yürek Gelini Alır - Dilwale Dulhania Le Jayenge


Yeni bir Bollywood filmiyle daha karşınızdayım :)

Bu yazımda, yönetmenliğini Aditya Chopranın yaptığı, 1995 yapımı "Dilwale Dulhania Le Jayenge" orjinal ismiyle, Türkçe'ye "Cesur Yürek Gelini Alır" şeklinde uyarlanan filmden biraz bahsetmek istiyorum.

1995 yılından 2005 yılına kadar Hindistan'da gösterimde kalarak rekor kıran, Bollywood Sinemasının en önemlilerinden biri olan filmin başrollerini Shahrukh Khan ve Kajol paylaşıyor.




Filmde, İngiltere'de yaşayan iki gencin hikayesi ele alınıyor. Biri zengin iş adamının oğlu Raj, diğeri ise küçük bir işletmeci olan muhafazakar bir babanın Hint geleneklerine uygun yetiştirmeye gayret gösterdiği kızı Simran.

Simran'ın babası kızının kendi yakın arkadaşlarından biriyle evlendirmek ister. Simran biçare babasının bu isteğini kabul eder ancak hayalini kurduğu beyaz atlı prensinin dışında bir yabancıyla evlenmeden önce babasından son bir ricada bulunur; Avrupa'yı görmek. 

İşte aynı ülkeden kalkıp gelen Raj ve Simran Avrupada bir gezide tanışırlar. Komik ve eğlenceli birkaç olaylar dizisinden sonra Raj ve Simran birbirlerine aşık olurlar.




Gezi bitip memleketlerine dönen gençler için sıkıntılı bir süreç başlar. Simran evlenmek zorundadır ancak Rajı tanıdıktan sonra babasının istediği adamla evlilik fikrine şiddetle karşı çıkar. Baba sinirlidir, Simran'ın Avrupa'da bir gence aşık olduğunu anlar ve aralarına mesafe koymak ister, evini barkını taşır taa uzaklara yerleşir. Buraya kadar senaryo bizim Türk Sinemalarını andırıyor değil mi :)

Fakat Raj’ın kolay kolay pes etmeye niyeti yoktur ve Simran'ın izini sürer. Ve işte filmin asıl eğlenceli ve güzel kısmı burada başlıyor :) Raj, Simran'ın babasının kendi rızasıyla evlenmelerine izin vereceğine inanmıştır ama bunu hangi yollarla başaracak dersiniz :)



Bu film ayrıca ölmeden önce izlenilmesi gereken filmler listesinde yer alıyor :) Ve bu filmin güzel yapan şeylerden biri de soundtrackleri bence, en çok sevdiklerim, "Mehdi Laga Ke Rakhna , "Tujhe Dekha To Yeh Jaana Sanam", "Mere Khwabon Mein Jo Aaye" dir ve dinlerken bile sizi neşelendirir.

İzlemeyen arkadaşlara şiddetle önerilir :)

Sevgilerimle.





5 yorum:

  1. hindistanda onbeş sene boyunca bu filmi seanslarından çıkarmayan sinemalar varmış, hatta şimdi bile ara ara gösterime koyuyorlarmış :))
    bende çok keyif alarak izlemiştim, enlerimdendir..
    selamet'le :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hoşgeldiniz bloğuma,
      Beğenmenize sevindim, selametle kalın :)

      Sil
  2. ablam senin bloğunda bol bol Shahrukh varmış, tam benlik :) DDlj yi kaç kere izlediğim Allah bilir, bayılıyorum bu filme. en son sinemadada izledim başım göğe erdi :) bütün şarkıları da birbirinden güzeldir hala dinlerim, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim DDLJ yi sinemada izleyebilme şansı elde ettiğin için kendini şanslı hissediyorsun değil mi? :)

      Sil
    2. Etmem mi, film başlarken şöyle bir gözlerim bile doldu mutluluktan :)

      Sil

Can-u gönülden yapılan birkaç satır kelamdır bu blog sahibesini sevindiren :)

BLOG DESIGN-Değmesin Yağlı Boya