18 Mayıs 2013 Cumartesi

3 Idıots

Yeni bir Bollywood filmiyle karşınızdayım yine :) Bu hafta bahsetmetmek istediğim film " 3 Idıots " 

Bollywood filmleri içerisinde en iyilerden biri, o kadar içten ve samimi ki... Tüm film boyunca birçok duyguyu yaşatan, kah güldüren, kah ağlatan, insanların bakış açılarına vurgu yapan ve hayata dair önemli dersler veren, defalarca izlememe rağmen bıkamadığım bir film benim için "3 Idıots".


2009 yapımı olan "3 Idıots",  yani  Türkçe adıyla "3 Aptal" , Hindistan'da tüm zamanların en yüksek gişe rekoru ve hasılat yapan filmi olarak sinema tarihine ismini altın harflerle yazdırmış. Baş rollerde Hindistan sinemasının prensi Aamir Khan, Kareena Kapoor, Sharman Joshi, Boman Irani ve Madhavan yer alıyor. 





Film, Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna gelen 3 arkadaşın tanışması ve aralarında gelişen dostluklarını ve onların hayatlarını anlatırken; eğitim sistemi ile ilgii de ciddi mesajlar vermekten geri kalmıyor. Ayrıca, tek tip insan yetiştirmeyi, duygulara köreltmeyi; düşünüp anlamaktan ziyade ezberi ve yarışı dikte eden eğitim sistemini de eleştiriyor.

Hem güldüren hem hüzünlendiren bir film 3 Idıots. Bu filmdeki dostluk o kadar samimi ve o kadar dokunaklı geldi ki bana... Birbirinden güzel müziklerini hiç söylemiyorum zaten :)





Eğer bugüne kadar hala bir Bollywood filmi izlemediyseniz, bence en güzel tercih 3 Idıots'la başlamak olacaktır. Konusu, anlatışı, detayları ve Hintliler’e özgü güzel müzik ve danslarıyla film sizi kendisine öyle bir sarıyor ki film 2 saat 40 dakika sonra bitiyor ama siz zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz bile :) Lütfen,  “uzun film sıkıcıdır” klişesini kafanızda kırın ve bu filme şans verin. Bugüne kadar izlemediğinize pişman olacağınıza eminim :)


Sonrasında ise, diğer filmleri bırakıp sadece Hint Filmlerine ilgi duymanız gibi bir sonuçla karşılaşabileceğinizi de şimdiden hatırlatır ve filmin mottosu olan "All iz vel"  i de diyerek sizlere keyifli seyirler dilerim :)


6 yorum:

  1. dans sahnelerinde kahkahalarımızı tutamamış,ortalarda üzülmüş,sona doğru sevinmeden edememiştik,kardeşim ara sıra dans sahnelerini açar aynı figürleri yapmaya çalışır hala

    YanıtlaSil
  2. Bu filmi şimdi izledik eşimle inanılmaz senaryo, inanılmaz replikler, mükemmel tespitler.Sistem eleştirisini yaparken ağlatmayı ve gülümsetmeyi aynı anda başarabilen bir film. Çok etkilendim.

    YanıtlaSil
  3. @ Günnur

    Her eğitimcinin ve anne babanın izlemesi gereken bir film..

    Alınacak öyle güzel dersler var ki içinde günnurcum,

    İzlemediysen My Name is Khan ı da öneririm :)

    YanıtlaSil
  4. Çok ama çok beğendim bu filmi..

    YanıtlaSil
  5. @ Çocuk,

    Beğenilmeyecek gibi değil ki.. Aamir Khan'ın en iyi filmlerinden biri ve belki de en iyisi.. Ama benim ilk göz ağrım Ghajini'dir.. Her zaman yeri ayrı kalacak..

    YanıtlaSil

Can-u gönülden yapılan birkaç satır kelamdır bu blog sahibesini sevindiren :)

BLOG DESIGN-Değmesin Yağlı Boya