4 Nisan 2015 Cumartesi

Hoşgeldin İlkbahar!

Bahar gelir hoş gelir, limilimiley!

İlkbaharı sevenler kimler, el kaldırsın yoklama alıyorum ^_^

*

Benim en sevdiğim mevsimdir ilkbahar.

Kışı sevmem, çünkü kalın giyinince kendimi panda gibi hissederim. Kalın yünlü kazaklar hiç giyemem mesela. Hele o koyu renkler! Kara kış gelene kadar renkli kıyafetlerimi kaldırmaya kıyamam. Vedalaşamam onlarla. Kış bitsin diye haftaları, ayları sayarım.


Yazı da sevmem, çünkü terlemekten nefret ediyorum. Hadi kendiminkine çözüm yolu var da, ya kişisel temizliğine dikkat etmeyen diğer ahaliyi ne yapmalı? Özellikle yaz aylarında İstanbul'da toplu taşıma araçlarını kullanmak bir nevi zulüm benim için.

Ama bahar öyle mi? Ne üşürsün, ne terlersin. Hava her daim ılıktır. Güneş sana göz kırpar, tabiatın eşsiz rayihası bin bir ümit tohumu eker gönlüne... Tabiatın uyanışına ve tabiata bu dirilişi ilham eden ilahi kudretin varlığına yeniden tanıklık edersin... Sevinçten çıldırırcasına çiçek açan ağaçları gördükçe, yağmurla bir somun ekmek gibi kabaran toprağın kokusunu çektikçe içine, mest olursun...

Düşünsenize bir, bu dünyanın baharı böyleyse, ahiretin cenneti nasıldır?

Ve nasıl inanmaz insan öldükten sonra yeniden diriltileceğine?

"Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün art arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164)"

"Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, Biz sizi topraktan yarattık, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo), sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; size (kudretimizi) açıkça göstermek için. Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiçbir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir. Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat Biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir. (Hac Suresi, 5)"

*


*

Bahara serenadım bittiğine göre bahar temizliğime dönebilirim ^_^

Koyu renk kışlıklar yıkanıp, aralarına naftalin konarak gözden ırak yatak altlarına kaldırılacak, Baharlıklar yeniden çıkarılacak, bir güzel yıkanıp ütülenecek ve kışlıkların yerine asılacak ^_^

Yaşasın ilkbahar, yaşasın pastel renkler!

*

Bu baharı doyasıya yaşayalım! Sevilip, sevmenin tadını çıkaralım doyasıya! Baharın gönlünüze ektiği ümit tohumlarınızı sevgimizle sulayalım! Ön yargılarımızdan arınalım! Sorunların çözümleri her daim vardır, biz sevgiyle çözenlerden olalım! 

Aşkla Kalın!





9 yorum:

  1. Ayakkabılara bayıldım! Eminim cennet çok daha ferahtır buarada ;)

    YanıtlaSil
  2. Dilekçenin dediği gibi Rabbim cennetini nasip eder de ferahlığa kavuşuruz inşallah :) Baharı ben de severim ılık ılık eser rüzgar tenine :) Bu arada geçen haberlerde izlemiştim. Naftalin sağlığa zararlıymış, yerine lavanta tercih edilebilirmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naftalinin zararlı olduğunu bilmiyordum canım, teşekkür ederim uyardığın için. Ben kıyafet çekmecelerimin içine ikişer tane lavanta kesesi koyuyordum, onlardan yapıp koyayım yine hurçların içine o zaman :)

      Sil
  3. özlemisim yazilarini blogun cok tatli olmus :) yine buralardayim insahllah blogun tadi ayri :) ayakabbilarinda cok seker pastel pastel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canımcım :) Teşekkür ederim, daha güzelleri senin olsun :)

      Sil
  4. Pudra pembe baharın rengi. Ayakkabılar çok şirin. Her mevsimin kendine göre güzelliği var. Mesela kışın, sıcacık evimizde sevdiklerimizle oturup kar yağışını izlemek gibi zevkleri de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki öyle, baharı çok seviyorum ama ben de kışın evimi kışa uygun dekore etmeyi çok seviyorum mesela :)

      Sil
  5. Bahar bu sene çok nazlanıyor, hadi hayırlısı :) Mutlu baharlar dileyeyim o zaman ben sana, sevdiklerinle :)

    YanıtlaSil

Can-u gönülden yapılan birkaç satır kelamdır bu blog sahibesini sevindiren :)

BLOG DESIGN-Değmesin Yağlı Boya